Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ
Καθημερινές εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς

Σε ξεσηκωμό και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης καλεί το ΠΑΜΕ ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ και στις σχεδιαζόμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση

Εντονη δραστηριότητα ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης, 30 του Ιούλη, και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, αναπτύσσουν οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, προετοιμάζοντας συγκεντρώσεις, ομιλίες, συζητήσεις και εξορμήσεις σε μια σειρά από εργοστάσια και χώρους δουλειάς. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη σε ξεσηκωμό για να βάλει άμεσα φραγμό στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Μάλιστα, σήμερα αναμενόταν να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιέχει και την αισχρή τροπολογία, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη μέρα του συλλαλητηρίου. Παράλληλα, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων από τα ταξικά συνδικάτα έχει ως εξής:

  • Εμποροϋπάλληλοι: Σήμερα στις 5 μ.μ. περιοδεία στο HONDOS (Ομόνοια) και την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο NOTOS (Λυκούργου).
  • Εργάτες δήμων: Σήμερα, στη Ν. Ιωνία. Σήμερα και αύριο Τετάρτη, σε Περιστέρι, Χαϊδάρι και Μαρούσι. Αύριο, Τετάρτη, σε Αιγάλεω, Κηφισιά και Γλυφάδα.
  • Λιθογράφοι: Σε ΒΙΟΧΑΡΤ, ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ, ΤΑΤΑΡΗΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα Τρίτη. Την Τετάρτη σε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, ΧΑΛΑΣ και ΔΑΔΙΑΣ.
  • Τρόφιμα - Ποτά: Σήμερα, Τρίτη, εξορμήσεις σε ΔΕΛΤΑ, ΝΕΣΤΛΕ και ΦΟΛΙ - ΦΟΛΙ, στην ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια και στη Eurobank (Ν. Ιωνίας).
  • Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Σήμερα, στα εργοτάξια ΙΚΕΑ (Λεωφ. Κηφισού). Αύριο, Τετάρτη, στα εργοτάξια ΜΕΤΡΟ Ελληνικού. Την Πέμπτη 30 Ιούλη στα εργοτάξια του Προαστιακού.
  • Σωματείο Ηλεκτρολόγων: Στις εταιρείες ανελκυστήρων SINDLER και THYSSEN.
  • Σωματείο Μετάλλου: Σήμερα, σε συνεργεία στη Βουλιαγμένης. Αύριο, Τετάρτη, στις εταιρείες «ΕΔΡΑΣΗ - ΕΛΦΟΝ», «ΖΩΓΟΜΕΤΑΛ» και «ΣΒΑΜΕΠΕ».
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Σήμερα, στις εταιρείες «BIANE» και «COSMOCAR». Αύριο, Τετάρτη, στην «ΟΔ ΧΑΡΤΟΥ - ICAP».
  • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Σήμερα και αύριο προγραμματίζονται περιοδείες στα ξενοδοχεία CARAVEL, HILTON, LEDRA MARRIOT, NOVOTEL, METROPOLITAN, TITANIA και σε ξενοδοχεία στην πλ. Συντάγματος και στην πλ. Ομόνοιας.
  • Σωματείο Καθαριστριών: Σήμερα και αύριο προγραμματίζονται περιοδείες σε ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΛΑΪΚΟ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και Πολυτεχνείο.
  • Στα νοσοκομεία: Σήμερα, Τρίτη, ώρα 9.30 π.μ., στο «Σωτηρία». Αύριο, Τετάρτη, ώρα 9.30 π.μ., στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
  • Επίσης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και της Συντονιστικής Αγώνα Αναπήρων θα περιοδεύσουν αύριο, Τετάρτη, 10 π.μ., στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα, στις 11.30 στο «Φάρο Τυφλών» και στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», στις 12 το μεσημέρι. Την Πέμπτη στο Ασυλο Ανιάτων, ώρα 9 π.μ., και στη συνέχεια στις υπηρεσίες πρόνοιας της Δυτικής Αττικής.
  • Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής: Σήμερα, Τρίτη, στο δημαρχείο Αθηνών στην οδό Λιοσίων, στο ΚΕΠ Αλλοδαπών, σε ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων, στο δημαρχείο και στο γκαράζ του Δήμου Πετρούπολης. Αύριο, Τετάρτη 29 Ιούλη, στο δημαρχείο Αθηνών στην οδό Αθηνάς και στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθήνας.
  • Επίσης, για την Τετάρτη 29/7, προγραμματίζονται περιοδείες, στα ΕΛΠΕ (Ασπροπύργου), στην ΕΥΔΑΠ (Φαλήρου), στην Εθνική Τράπεζα (Γέρακα), στην Εισπρακτική, στην Mellon και στην Collection.

Στην κινητοποίηση καλούν: Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Θεάματος - Ακροάματος, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα συνδικάτα Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ηλεκτρολόγων, Καθαριστριών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, το Συντονιστικό των ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ